Fidye Yazılımı WannaCry Veri Kurtarma

Bilgisayar kullanıcıları için her zaman ciddi bir sorun olan virüsler özellikle son yıllarda farklı bir boyut kazanmış ve eskisine oranla daha büyük zararlar verebilecek hale gelmişlerdir. Bu virüslerden korunmak için birçok farklı koruma programı hazırlanmakta ve kullanıcılar farklı şekillerde verilerini koruma altına almaktadır. Ancak son yılların en ciddi virüsü olarak dikkat çeken Wannacrya, diğer virüs yazılımlarından farklı yapısı ile dikkatleri çekmektedir. Bu yazılım etki altına aldığı bilgisayarı ya tamamen kilitlemekte ya da bazı verileri şifrelemektedir. Yazılımı hazırlayan kişiler bilgisayar kullanıcılarından bu virüsü pasif hale getirmeleri karşılığında para talep ettikleri için bu virüsün adı fidye yazılımı olarak kabul edilmektedir.

Fidye Yazılımı WannaCry Veri Kurtarma şeklide aramalar yapan ve bu tür bir durumda neler yapmaları gerektiğini bilmeyen birçok kullanıcı en güvenli yolları bulmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bu virüsten korunmak için uzmanların verdikleri en önemli bilgi bilgisayarlarda yer alan virüs korunma programlarının her zaman güncel tutulması ve içeriği bilinmeyen maillerin açılmamasıdır. Bulaştığı bilgisayarı adeta kullanılamaz hale getiren bu yazılım son yılları en ciddi virüsü olarak kabul edilmektedir.

Fidye Yazılımı WannaCry Veri Kurtarma işlemi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler dünya genelinde binlerce bilgisayarı etkileyen bu yazılımdan kurtulmak için pek yol olmadığını görebilmektedirler. Bu virüs yapı olarak diğer virüsler gibi bilgisayarların donanımlarını bozan veya hafızadaki dosyaları bozup kullanılmaz hale getiren virüslerden değildir. Bu sebeple bilgisayarında bu virüse rastlayan kişiler sıradan veri kurtarma işlemleri ile verilerini kurtaracaklarını düşünmemelidirler.

Fidye Yazılımı WannaCry Veri Kurtarma işlemleri hakkında yardımcı olacaklarını söyleyen kişilere çok fazla itibar etmemek ve mutlaka titiz bir araştırma yapmak gerekmektedir. Bilindiği gibi bu virüsten kurtulmanın en garanti yolu bu yazılımı hazırlayan kişilerin talep ettikleri paraları vermektir. Bu şekilde milyonlarca dolarlık gelir elde etti belirtilen hacker grubu kullanıcıların istedikleri parayı ödememeleri halinde kesinlikle kendilerine yardımcı olmayacaklarını belirmektedirler.

Fidye Yazılımı WannaCry Veri Kurtarma işlemlerini diğer basit veri kurtarma işlemleri ile karıştırmamak ve özellikle bilinçsiz bir şekilde yapılacak olan işlemlerin çok daha ciddi sorunlara neden olacağını bilmek gerekmektedir.

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir